Thursday, 4 August 2011

Trailer KL Gangster 2 ??!!



HAHAHAHAAHAHA !!! AARON AZIZ VERSI CHUBBY. CUTE SEYH !

Wednesday, 27 July 2011

Kekasih Baru Khairul Fahmi !!??


Dahlia Teck Ada Hubungan Dengan Khairul Fahmi
Inilah Gambar wanita yang mengganggu hubungan Khairul Fahmi dengan tunangnya sampai hubungan pertunangan berantakan. Harap-harap Khairul Fahmi Che Mat dapat menyelesaikan masalah ini dengan bijak dan tidak mengambil keputusan yang terburu-buru. Ramai peminat bolasepak tanahair minat pada Khairul Fahmi ini:






Rasanya tunang nya lagi cantik kan, Kongsikan di FACEBOOK anda

Sumber : OhvideoTV

Monday, 25 July 2011

Duit Syiling Baru Bermula Tahun Depan ???

Bank Negara Malaysia (BNM) akan mengeluarkan siri ketiga duit syiling baharu bermula tahun depan.

NONEGabenor BNM Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz berkata duit-duit syiling baharu yang dalam denominasi lima sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen diinspirasikan daripada ciri-ciri unik yang mencorakkan budaya dan warisan kaya negara.

"Motif reka bentuk duit syiling ini memaparkan keindahan alam semulajadi, flora dan fauna dan seni kraftangan tradisional yang terdapat di Malaysia," kata beliau pada majlis pelancaran 500,000 set duit syiling peringatan bagi menandakan siri-siri duit syiling baharu itu di Kuala Lumpur, semalam.

Beliau berkata yang siri duit syiling baharu ini lebih kecil dan ringan untuk memudahkan orang ramai menggunakannya. Ia juga mempunyai sisi tepi yang berbeza-beza bagi memudahkan orang ramai dan mereka yang kurang upaya penglihatan mengenali dan membezakannya.

Duit syling berwarna kuning dan perak ini dibuat dengan menggunakan kemajuan terkini teknologi pembuatan duit syiling dengan memasukkan ciri-ciri keselamatan yang lebih baik untuk mengelak daripada pemalsuan.

NONELogam baharu yang digunakan untuk membuat duit syiling ini adalah dari jenis yang lebih berkualiti dan tahan lama.

Siri baharu ini akan berada dalam edaran bersama-sama dengan siri yang sedia ada. Siri yang sedia ada akan dikeluarkan daripada edaran secara beransur-ansur.

Bank pusat juga akan bekerjasama dengan institusi kewangan, perniagaan dan vendor yang mengendalikan wang tunai untuk memastikan peralihan yang lancar siri baharu ini.

"Vendor yang mengendalikan mesin wang tunai akan diberikan tempoh enam bulan untuk mengubah suai mesin bagi memudahkan penggunaan duit syiling baharu ini," kata Zeti.

Pada majlis itu, beliau turut memperkenalkan siri keempat duit kertas baharu yang akan dilancarkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pada bulan September.



SUMBER : MalaysiaKini

Friday, 22 July 2011

HATI HATI DENGAN FACEBOOK NEW FRIEND REQUEST


Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia , Salam Satu Blogger.
.ok , short entry untuk pemberitahuan kepada korang.
.kalau korang perasan , ada tak sesiapa yang ADD KORANG dalam facebook tapi dengan menggunakan Account Baharu atau kata lainFake Account.
.mungkin ada yang tak ketahui lagi sebab mas pon baru tahu dari ura-ura dan khabar angin ~
.korang mesti ingat yang Add itu adalah dalam kalangan rakan korang yang berpura-pura add korang then ingin kacau korang tapi sebenarnya Fake Account yang menjadi-jadi ini adalah dalam kalangan Hacker.
.susah juga nak percaya tapi itulah hakikatnya , betapa mudahnya untuk hack facebook seseorang tanpa menggunakan phishing dan juga keylogger.
.apa ciri-ciri Fake Account ?
  • Mutual Friend tak ramai ( 1 atau 2 orang sahaja )
  • Account masih baharu ( korang boleh nampak Suggest A Friend kalau korang Approve )
  • Menggunakan GAMBAR yang PALSU
.sebab ura-ura dari CERITA MAMAT tentang kehadiran HACKER INDONESIA mungkin ada berkait-rapat , so rasanya , nie salah satu cara untuk hack selain menghantar LINK dan APPLICATION kepada pengguna facebook.
.bagaimana dia berfungsi ?
.mas pon tak beberapa paham bagaimana dengan adanya FAKE ACCOUNT , boleh HACK FACEBOOK , kalau korang pakar , boleh tak terangkan dekat mas secara public ataupun secara personal tanpa menggunakan phishing.
.so , buat masa sekarang , ada beberapa NOTIS AMARAN yang akan dikeluarkan terlebih dahulu :
NOTIS AMARAN KERAS !
  • Jangan APPROVE FRIEND yang anda tak kenal
  • Elakkan daripada BERHUBUNG dengan orang yang anda tak kenal
  • Sebelum APPROVE , pastikan mutual friend account tersebut lebih daripada 5-6 orang sebagai berjaga-jaga
  • Pastikan account tersebut sudah lama dan tidak fresh ( rujuk ciri Fake Account )
  • Jangan CLICK LINK yang datang dari spam IM
  • Jangan menggunakan APPLICATION yang tidak tahu asal usulnya
  • Pastikan PASSWORD melebihi daripada 14 aksara yang digabungkan kesemua unsur ( huruf besar + huruf kecil + nombor + special character ) contoh : p4ssw0Rd123#
.tolong securekan security facebook anda sebelum terlambat ~
.dan pastikan kawan-kawan korang pon tahu benda nie , copy and paste boleh tapi pastikan bagi credit or paling tidak pon , just share je entry nie ~
.please , ambil perhatian , thank you

Virus "Hi, How Are You" Di Chatbox Facebook ! ! ! !

Assalamualaikum


rasanya semua facebookers dah sedia maklum dengan virus ni. virus ni menyerang melalui chatbox, terdapat juga kes dimana user diserang melalui inbox


so. kalau korang dapat virus ni daripada kawan anda. jangan salahkan dia. kerana dia juga merupakan mangsa virus ni. 




CARA VIRUS INI BEROPERASI


mula2. anda akan disapa di chatbox @ inbox dgn ayat yang berbunyi
"hi. how are you ?"
so. kalau korang terima ayat ni. x kisah la dari pakwe ke. ex pakwe ke. awek ke. awek cun ke. makcik kantin yg korang add ke. jangan reply. sbb bila korang reply. ia akan reply balik
Wanna laugh :D?"
lepas korang reply balik ayat tuh. dia akan anta plak chat ni

"It is you on the video ?)) want to see it ?)

http://212.80.52.32/100000923572310" 
jangan click link tu. kerana link tu adalah source kepada virus. sebaik sahaja korang click link tu. dia akan direct ke sebuah page yang seakan youtube.

virus tu tersebar bukan dari link yang anda click. tp executed files dari flash player yang korang click kat link tuh.

untuk mengetahui dengan lebih lanjut cara mengatasi virus ini (untuk sape2 yg da terclick). lawati blog Mas Ahmad Safwan Dot Com


http://masahmadsafwan.com/2011/07/buang-virus-koobface-hi-how-are-you/









Wednesday, 20 July 2011

Hati-Hati Dengan Komputer Di Tempat Awam!!!!



BERHATI-HATI DENGAN KOMPUTER DI TEMPAT AWAM !! TERUTAMA CYBERCAFE !!


artikel kali ni, aku nak sentuh tentang penggunaan keystroke logger nih. xtau ape ? tengok gambar diatas. 


1. gambar cable ps/2 keyboard straight sambung kat computer
2. gambar cable ps/2 keyboard + device sambung kat computer


dan device tu adalah keystroke. 


ape fungsinya ?
-fungsi dia. dia mampu merakam / mencatat / setiap apa yang kita taip di keyboard itu. contoh. korang login facebook
email : hehe@yahoo.com
pass : hehe1234
dengan mudah. keystroke tu merekod apa yang korang taip di keyboard yg dilengkapi ngan device tu. 


macam mana nak elakkan mende camni ?
-sebelum guna pc kat CC atau kat mane2 komputer awam, check dulu di bahagian belakang pc tuh. mane tau ada keystroke device ni terpasang kat komputer tuh


kalo korang ckp "ala, aku taip chatting je kat keyboard tuh. bukan bende penting pon"
-korang salah sama skali. setiap apa yang korang taip. x kira la chatting ke. login fb ke. login email ke. sume dia dpt rekod.  lagi teruk kalo korang ada login kat paypal atau online banking website. sah2 dia dpt access akaun bank korang


so apa yg patut korang buat kalo korang jumpa alat ni kat komputer di CC atau tempat awam yang lain ?
-jumpa owner dia. kasi penampar sedas. pastu report polis. kasi jail sama itu busuk hati punya orang. tara sivik punya owner.


Tempat yang pernah berlaku kes kes sedemikian
-cybercafe (most of cases)
-hotel
-pameran
-kelas komputer berbayar.


ni aku tunjuk contoh2 keystroke logger yang ada di pasaran


Keystroke logger jenis USB

Keystroke Logger jenis ps/2

Keyshark. salah 1 brand keystroke yang ada di pasaran

Keystroke logger ps/2


SEBARKAN KEPADA RAKAN RAKAN ANDA SEBELUM TERLAMBAT !


harap informasi ni berguna.

Tuesday, 5 July 2011

KL Gangster (2011) DVDRip jiwang.net





Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.


Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.


Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.


King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan… Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka…segala-galanya akan terjawab dalam “KL GANGSTER”.



Release Date: 09 June 2011
Language: Malay
Subtitle: English HardSubbed
Genre: Action
Running Time: 1 Hour 21 Minutes
Director: Syamsul Yusof
Cast: Syamsul Yusof, Aaron Aziz, Zizan, Ridzuan Hashim
IMDB lom masuk, tp ada news dr IMBD below:
IMDB Link Full trailer for Kl Gangster


AVI: Res. 512×320, 25 samp per sec, Length 1 hour(s) 17 min





 Download
 Download
http://www.uploadstation.com/file/HeEJMWD/KL.Gangster.2011.Anon.DVDRip.Jiwang.ORG.avi
 Download
http://www.fileserve.com/file/Vva7AsD/KL.Gangster.2011.Anon.DVDRip.Jiwang.ORG.avi
KREDIT 100% kepada Jiwang Team !

Friday, 10 June 2011

Maharaja Lawak Minggu 11 (Complete 1st Task)

Jambu 1st



R2 1st



Sepah 1st



Nabil 1st



Jozan 1st




Jambu 2nd



R2 2nd



Sepah 2nd



Nabil 2nd



Jozan 2nd



PENYINGKIRAN

Tuesday, 7 June 2011

LoveBite Boleh Membunuh !!

LOVEBITE BOLEH MEMBUNUH




kesan lovebite

LOVEBITE (gigitan cinta) adalah lebam sementara atau tanda tanda bewarna biru keungguan akibat perbuatan mencium, menghisap atau menggigit kulit dengan kuat sehingga kulit tertarik dan menyebabkan pecah darah di bawah kulit tersebut. Hickeys (lovebite yang terhasil) boleh kekal selama 4-12hari ditubuh seseorang dan kelihatan sama seperti lebam biasa. Tapi kalau dah lebam tu kat tengkuk tu faham faham je lah.

Secara umumnya, hickeys/lovebite boleh dihilangkan dengan meletakkan ais. Tapi sebenarnya, cara ni berkesan hanya untuk lovebite yang terhasil kurang dari 10minit. Untuk yang lebih dari 10 minit tu, gunalah trick berpakaian. Sama ada pakai shawl atau naikkan kolar baju tshirt.

Kenapa lovebite berbahaya?

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.


p/s : gigit keropok lg best ~ kenyang plak tuh ~ :P

Sumber : Ceciter Ilmu

Monday, 6 June 2011

Maharaja Lawak & Akademi Fantasia 9 ? huh ?



Assalamualaikum. ok. entry hari ni bukan aku nk ckp kosong. tp nk ckp pasal mentaliti kaum aku terutama kaum melayu.

seperti yang korang tau. 2 Show ni adalah dikendalikan oleh Astro. cuma di channel lain2. Akademi Fantasia 9 di Astro Ria manakala Maharaja Lawak di Astro Citra. tp same je. 2-2 astro
.Akademi Fantasia adalah rancangan hiburan berbentuk nyanyian. manakala Maharaja Lawak plak adalah rancangan hiburan berbentuk lawak. ok. aku bukan nk ckp pasal rating ke ape. sbb aku x tau pon pasal rating ke views ke ape. ko nk tau ko g tanye tokey astro sendirik

yang aku nk sentuh hari ni ialah mentaliti kita sebagai orang melayu. kepada org bukan melayu yang terbaca ni. anda mungkin tergolong gak dalam golongan ni so silakan baca selanjutnya.

aku ambil contoh Maharaja Lawak la. bg aku memang best la show ni. tp yg x bestnya. sikap fans dorang. td aku ade lepak kat page Maharaja Lawak sat. aku tengok fans jambu fire fans sepah. fans sepah fire fans jozan. fans jozan fire sepah ngan jambu. dan sebagainya

maksud 'fire' tuh, menghamburkan kata-kata kesat yang x sepatutnya. ku x paham nape dorang bergadoh pasal mende2 gitu. agak2 kat rumah selalu kne buli dek jiran sebelah kot ? masuk bilik duk depan komputer. dia lepas geram kat page Maharaja Lawak plak. 'cerdik' betol la.

come on la. korang duk kutuk sama sendiri ape korang dpt ? heran ngan haters. korang dpt gaji ke jd hater ? kalo nk kritik kritik leklok. ni x. maen kutuk je. agaknya pahala da bnyk la tu nk refill ngan dosa plak. 

nnti pas aku post ni mesti korang ckp 
"ala. bai. xyah blagak alim la".
ko ni munafik la. 
ala. ko ni 2x5 je. bla3". 

aku x kesah. at least aku ade nasihatkan korang. so aku x termasuk di kalangan yg x mencegah kaum nya melakukan dosa. nk minat tu minat je la. xyah duk kutuk2 fan lain. sume tu islam beb. bukan kristian ke ape. ko kutuk kaum seagama sama la cam ko kutuk agama ko sendiri. 

same je ngan Akademi Fantasia. ramai tol yg suka kutuk ciptaan indah Allah s.w.t ni. ckp erul hantu gigi la. lena mulut itik la. hello ? korang da perfect sngt ke ? bulu hidung bersepah ade hati nk kutuk org. trick nk dpt perhatian la tuh. konon2 trase terer dpt wat ayat gitu kutuk2 org.

yg lg xleh blah bila ade page yg menghina ciptaan Allah. dan menghina kaum seagama. 








tu yg aku sempat jumpa. aku bercakap berdasarkan bukti. bukan aku main hentam je ~. sbb tu aku provide screenshot nih. nnti korang ckp aku syok sendiri plak
agak2 admin page2 hater gitu da bnyk pahala kot ? agak2 brape ton dosa dorang dpt setiap kali org mencarut2 kat page dia ? dia yg create page tu. sama cam dia sediakan tempat tuk orang kutuk mengutuk. ala. korang bayang camni la. dia bukak 1 rumah. rumah tu tmpt org buat maksiat. so dia dpt gak dosa kan even dia x wat maksiat tuh ? 
 and 1 lg yg aku paling xleh blah. tiap mlm selepas maharaja Lawak. mesti akan tumbuh 100-200 page yg gunakan dialog maharaja lawak. lg xleh blah bila 10-20 page tuh admin yg sama. so bila update status 20-20 page dia update skaligus. seterusnya menspammkan wall feed aku. sbb tu aku da x like sume. yang hantu kak limah aku x kesah sbb sume da dpt 10-20k like. so x sanggap sngt nk dpt fans ni. yg sanggap nk dpt fans admin2 baru yg nk dpt kepuasan ade page tersendiri. sampaikan ayat yang x lawak pon dibuatnya. sigh ~. sanggap tulisan biru tol
lepas aku tulis ni nnti ade la yg ckp. ala der. lu buat page "sume ni miss komunikesyen" tu ape ?. same je der. jgn dok kata org. cermin diri dulu
dgn muka slambe aku jawab. aku wat page ni da lame. bukan baru. sampai 43k like. kalo aku delete page ni nnti ade la budak sanggap popular akan wat yg baru. pastu ko like. same je. baik aku maintain je page ni. lgpon kadang2 aku share berita. news semasa. bukan nye ari2 tulis "ari ni admin mkn nasi. best" "admin nk tido. nite" "admin jatuh cinta la" dan sebagainya. tu admin yg nk dptkan perhatian. pastu kecoh dok post profile FB dorang nk suh org add. nmpk beno nk popular. aku wat page aku bkan sbb nk popular. tp sbb nk bezakan admin kat page aku je. ala. admin lain buat gak. ko x kutuk. aku wat. ko kutuk ? nmpak beno jelesnye. ce jeles ce jeles. ceh. 
tu je la yg aku sempat tulis. out. blogging blogging gak. solat jgn lupa weh. Assalamualaikum

Sunday, 5 June 2011

Tips Membuka Website Yang Diblock / Filter

nak bukak sesebuah website tuh. tp telah diblock. nk tau camne nk bypass filter tuh ? ni cara dia ~

ada 2 cara. ni cara yg 1st. :)

Main
Click Start. pastu click Run

taip cmd (Command Prompt)
taip ping diikuti url/link website tuh. pastu click enter (result tu ip google)


nampak Reply from  tuh ? g kat new tab. taip no ip tu kat browser anda. da tada ~ anda da leh bukak website yg difilter / block tuh ~

Alternative

kalo korang malas wat camtu. jgn risau. ade je website yg memudahkan anda

ipaddress.net boleh membantu anda. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...